Nagrodzony przepis w konkursie na potrawę wielkanocną Drukuj
środa, 31 marca 2021 21:21

Wege pasztet wielkanocny

Składniki:
Puszka czerwonej fasoli
Puszka białej fasoli
Puszka groszku
3 jajka
1 duża cebula
1 łyżeczka soli
Pół łyżeczki pieprzu
¼ łyżeczki przyprawy do mielonego mięsa
¼ papryki wędzonej
¼ mielonego imbiru
¼ mielonego kminku

Sposób przygotowania:
Fasolkę i groszek odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złocisty kolor.
Wszystko mielimy lub blendujemy na gładką masę, doprawiamy. Masę przelewamy do keksówki wcześniej wyłożonym papierem. Pieczemy przez 1 godzinę w 190C. Upieczony pasztet zostawiamy w piekarniku do czasu aż wystygnie.