Wyniki konkursu na potrawę świąteczną PDF Drukuj Email
wtorek, 15 grudnia 2020 18:09

 

W dniu 14 listopada br. Lokalna Grupa Działania „Roztocze Tomaszowskie” ogłosiła konkurs kulinarny na potrawę świąteczną, którego celem było wyłonienie, promowanie i upowszechnianie najlepszych potraw świątecznych oraz upowszechnianie informacji o produktach żywnościowych. Uczestnicy konkursu mieli za zadanie przygotować przepis na potrawę świąteczną (zupa/danie główne/sałatka/ciasto) z podaniem dokładnej gramatury składników, szczegółowym opisem sposobu wykonania, przygotować potrawę oraz wykonać zdjęcia/zdjęcie potrawie w rozdzielczości 6 megapikseli ( minimum jedno zdjęcie).

W oparci o kryteria określone w punkcie VI. Regulaminu konkursu, ocenie podlegała dokładność przepisu, pracochłonność wykonania, estetyka wykonania i podania, zdjęcie/zdjęcia potrawy. Po wnikliwej analizie Komisja konkursowa postanowiła przyznać 3 nagrody główne, które zdobyły:

1. Ewelina Galant – Woźniak - piernik świąteczny z masą śliwkową i orzechową,

2. Aneta Pasieczna - bigos świąteczny,

3. Krystyna Borowicz - amoniaczki rodzinne.

 

Wyróżnienia w konkursie zostały przyznane za:

1. Świąteczne babeczki mocno czekoladowe Justyny Babiarz,

2. Dorsza czerniaka na sałatce jarzynowej Stanisławy Słomianej,

3. Pierogi z makiem i pierniczkami Marty Kowalczuk,

4. Karpia pod pierzynką grzybową Agnieszki Koper.

 

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

 

Nagrodzone przepisy wraz ze zdjęciem będą w najbliższych dniach zamieszczane na naszej stronie oraz portalu społecznościowym.

 

Konkurs współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

 

LGD w obiektywie

Produkt tradycyjny

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie

Ile gmin wchodzi w skład LGD "Roztocze Tomaszowskie"?
Twój e-mail:
Temat:
Pytanie:

Roztocze na Facebooku

LGD 'Roztocze Tomaszowskie'