Wyniki konkursu na potrawę wielkanocną |
|
|
|
piątek, 26 marca 2021 20:26 |
W dniu 1 marca br. Lokalna Grupa Działania „Roztocze Tomaszowskie” ogłosiła konkurs kulinarny na potrawę świąteczną, którego celem było wyłonienie, promowanie i upowszechnianie najlepszych potraw świątecznych oraz upowszechnianie informacji o produktach żywnościowych. Uczestnicy konkursu mieli za zadanie przygotować przepis na potrawę świąteczną (zupa/danie główne/sałatka/ciasto) z podaniem dokładnej gramatury składników, szczegółowym opisem sposobu wykonania, przygotować potrawę oraz wykonać zdjęcia/zdjęcie potrawie w rozdzielczości 6 megapikseli ( minimum jedno zdjęcie). W oparci o kryteria określone w punkcie VI. Regulaminu konkursu, ocenie podlegała dokładność przepisu, pracochłonność wykonania, estetyka wykonania i podania, zdjęcie/zdjęcia potrawy. Po wnikliwej analizie Komisja konkursowa postanowiła przyznać wyróżnienia, które zostały przyznane za: 1. Wielkanocne galaretki Moniki Szczepaniuk, 2. Barszcz biały szczawiowy wielkanocny Stanisławy Słomianej, 3. Czekoladowca z sosem karmelowym, przekładanego mazurka oraz wege pasztet wielkanocny Marty Kowalczuk, 4. Piaskowej babki wielkanocnej Lucyny Łasochy, 5. Pasztet wielkanocny z królika Teresy Wór, 6. Paschę wielkanocną Magdaleny Umińskiej.
Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!
Nagrodzone przepisy wraz ze zdjęciem będą w najbliższych dniach zamieszczane na naszej stronie oraz portalu społecznościowym.
Konkurs współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
|