Wyniki konkursu na potrawę wielkanocną PDF Drukuj Email
piątek, 26 marca 2021 20:26

W dniu 1 marca br. Lokalna Grupa Działania „Roztocze Tomaszowskie” ogłosiła konkurs kulinarny na potrawę świąteczną, którego celem było wyłonienie, promowanie i upowszechnianie najlepszych potraw świątecznych oraz upowszechnianie informacji o produktach żywnościowych. Uczestnicy konkursu mieli za zadanie przygotować przepis na potrawę świąteczną (zupa/danie główne/sałatka/ciasto) z podaniem dokładnej gramatury składników, szczegółowym opisem sposobu wykonania, przygotować potrawę oraz wykonać zdjęcia/zdjęcie potrawie w rozdzielczości 6 megapikseli ( minimum jedno zdjęcie).
W oparci o kryteria określone w punkcie VI. Regulaminu konkursu, ocenie podlegała dokładność przepisu, pracochłonność wykonania, estetyka wykonania i podania, zdjęcie/zdjęcia potrawy. Po wnikliwej analizie Komisja konkursowa postanowiła przyznać wyróżnienia, które zostały przyznane za:
1. Wielkanocne galaretki Moniki Szczepaniuk,
2. Barszcz biały szczawiowy wielkanocny  Stanisławy Słomianej,
3. Czekoladowca z sosem karmelowym, przekładanego mazurka oraz wege pasztet wielkanocny  Marty Kowalczuk,
4. Piaskowej babki wielkanocnej Lucyny Łasochy,
5. Pasztet wielkanocny z królika Teresy Wór,
6. Paschę wielkanocną Magdaleny Umińskiej.

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

Nagrodzone przepisy wraz ze zdjęciem będą w najbliższych dniach zamieszczane na naszej stronie oraz portalu społecznościowym.

Konkurs współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania  „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

 

LGD w obiektywie

Produkt tradycyjny

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie

Ile gmin wchodzi w skład LGD "Roztocze Tomaszowskie"?
Twój e-mail:
Temat:
Pytanie:

Roztocze na Facebooku

LGD 'Roztocze Tomaszowskie'