Nagrodzony przepis w konkursie na potrawę wielkanocną |
|
|
|
środa, 31 marca 2021 21:21 |
Wege pasztet wielkanocny
Składniki: Puszka czerwonej fasoli Puszka białej fasoli Puszka groszku 3 jajka 1 duża cebula 1 łyżeczka soli Pół łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki przyprawy do mielonego mięsa ¼ papryki wędzonej ¼ mielonego imbiru ¼ mielonego kminku
Sposób przygotowania: Fasolkę i groszek odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złocisty kolor. Wszystko mielimy lub blendujemy na gładką masę, doprawiamy. Masę przelewamy do keksówki wcześniej wyłożonym papierem. Pieczemy przez 1 godzinę w 190C. Upieczony pasztet zostawiamy w piekarniku do czasu aż wystygnie.
|