Nagrodzony przepis w konkursie na potrawę z grzybów PDF Drukuj Email
poniedziałek, 27 września 2021 19:50

Pasta grzybowa

Składniki:
1,5 kg ugotowanych grzybów
0,5 kg marchewki
0,5 kg cebuli
3-4 ząbki czosnku
200 gram koncentratu pomidorowego
Sól
Pieprz
Papryka słodka i ostra (mielona)

Wykonanie:
Grzyby zmielić i usmażyć na patelni z niewielką ilością oleju. Marchewkę z cebulą drobno posiekać i usmażyć na patelni z niewielką ilością oleju do miękkości.
Połączyć wszystko, dodać koncentrat i przyprawy i smażyć jeszcze chwilę. Gorącą pastę przełożyć do słoiczków i pasteryzować przez 30 minut na wolnym ogniu.

 

LGD w obiektywie

Produkt tradycyjny

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie

Ile gmin wchodzi w skład LGD "Roztocze Tomaszowskie"?
Twój e-mail:
Temat:
Pytanie:

Roztocze na Facebooku

LGD 'Roztocze Tomaszowskie'