Wynik konkursu kulinarnego PDF Drukuj Email
środa, 04 maja 2022 15:50

W dniu 8 lutego br. Lokalna Grupa Działania „Roztocze Tomaszowskie” ogłosiła konkurs kulinarny na potrawę wielkanocną, którego celem było wyłonienie, promowanie i upowszechnianie najlepszych potraw wielkanocnych oraz upowszechnianie informacji o produktach żywnościowych. Uczestnicy konkursu mieli za zadanie przygotować przepis na potrawę wielkanocną (zupa/danie główne) z podaniem dokładnej gramatury składników, szczegółowym opisem sposobu wykonania, przygotować potrawę oraz wykonać zdjęcia/zdjęcie potrawie w rozdzielczości 6 megapikseli (minimum jedno zdjęcie).
W oparciu o kryteria określone w punkcie VI. Regulaminu konkursu, ocenie podlegała dokładność przepisu, pracochłonność wykonania, estetyka wykonania i podania, zdjęcie/zdjęcia potrawy. Po wnikliwej analizie Komisja konkursowa postanowiła przyznać wyróżnienia, które zostały przyznane za:

1. Kaczkę faszerowaną oraz pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną  Eweliny Borowskiej,
2. Bezikowe jajka Marty Kowalczuk,
3. Babkę cytrusową wielkanocną Agnieszki Koper,
4. Żurek wielkanocny Agaty Horodeckiej,
5. Wielkanocny barszcz chrzanowy Teresy Koniecznej,
6. Sałatkę wielkanocną Eweliny Wolanin.

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

Konkurs współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania  „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

 

LGD w obiektywie

Produkt tradycyjny

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie

Ile gmin wchodzi w skład LGD "Roztocze Tomaszowskie"?
Twój e-mail:
Temat:
Pytanie:

Roztocze na Facebooku

LGD 'Roztocze Tomaszowskie'