Grzybobranie i warsztaty kulinarne |
|
|
|
LEADER 2014-2020
|
środa, 21 października 2015 17:01 |
{becssg}galerie/21102015{/becssg}
Lokalna Grupa Działania „Roztocze Tomaszowskie” w dniu 16 października br. zorganizowała grzybobranie, którego finałem były warsztaty kulinarne przeprowadzone przez kucharza, eksperta, a przede wszystkim pasjonatę smaków, kuchni, produktów regionalnych -Kamila Kotarskiego. Warsztaty były okazją do poszerzenia wiedzy o regionalnych tradycjach kulinarnych, a także do zdobycia praktycznych umiejętności w przygotowaniu potraw charakterystycznych dla naszego regionu. Celem naszej inicjatywy była promocja tradycyjnej sztuki kulinarnej, produktów i wytworów regionalnych, a przede wszystkim grzybów. Realizacja powyższego przedsięwzięcia przyczyniła się do pielęgnowania tradycji kulinarnych naszego obszaru, integracji mieszkańców a także promocji lokalnego dziedzictwa kulinarnego obszaru objętego LSR „Roztocze Tomaszowskie” Wszystkim Uczestnikom serdecznie dziękujemy za uczestnictwo i wspaniałą atmosferę.
|