Grzyby w sosie pomidorowym PDF Drukuj Email
czwartek, 30 listopada 2023 17:30

Składniki (z podaniem gramatury):
- 1 litr odgotowanych grzybów różnego rodzaju,
- 1/2 kg cebuli,
- 1/3 szklanki octu,
- 3/4 szklanki gorącej wody,
- 7 ziaren pieprzu,
- 7 ziaren ziela angielskiego,
- 2 liście laurowe,
- 7 łyżek koncentratu pomidorowego,
- 7 łyżek cukru,
- 2 łyżki słodkiej, mielonej papryki,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 3 łyżki oleju.

Dokładny opis sposobu wykonania potrawy
Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Dodać cukier, ocet, wodę, koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusić razem przez 3 minuty. Dodać odgotowane wcześniej grzyby, dusić przez kolejne 20 minut.  Podawać gorące z pieczywem.

Smacznego

 

LGD w obiektywie

Produkt tradycyjny

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie

Ile gmin wchodzi w skład LGD "Roztocze Tomaszowskie"?
Twój e-mail:
Temat:
Pytanie:

Roztocze na Facebooku

LGD 'Roztocze Tomaszowskie'